Opskrifter

De lækreste cookies med karamel, chokolade og nødder - perfekt til issandwich på varme dage

Det skal du bruge til 12 – 14 cookies:

  • 150g smør
  • 130g brun farin
  • 130g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 250g hvedemel
  • 1 ½ tsk vanillesukker
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl hakket chokolade
  • 1 dl hakkede hasselnødder
  • 100g Klassisk Chokolade gourmetkarameller, der er meget groft hakket

 

Sådan gør du:

Rør smør, brun farin og sukker blødt. Tilsæt æg og rør igen. Tilsæt de resterende ingredienser og rør ved lav hastighed, til det hele er godt rørt sammen.

Stil i køleskab 2 – 3 timer. Tænd ovnen på 175 grader (over- og undervarme).

Tril kugler af dejen på ca. 50 gram eller på størrelse med et lille æg og læg 6 kugler godt fordelt på en bageplade med bagepapir.

Bagetid: Ca. 14 – 16 minutter, alt efter din ovn, så hold gerne øje med dem. Afkøles på rist.

 

Pssst: Karamellerne gør cookies endnu mere lækre og chewy. Vælg den variant du bedst kan lide - kombiner f.eks. vores Fløde & Sydesalt med hakkede pekannødder i stedet for chokolade og hasselnødder.

 

 

 

 

Nem koldskåls-knas med saltkaramel

Det skal du bruge til 4 personer:

•    10 stk. Karamel Kompagniet Fløde & Sydesalt gourmetkarameller, delt i kvarte.
•    2 dl havregryn
•    1/2 dl grofthakkede mandler

 

Sådan gør du:

Smelt karamellerne ved medium varme på en pande. Når de er flydende og bobler lidt skruer du ned på lav varme og tilsætter mandlerne. Brug en grydeske eller palet til at sørge for at de bliver godt dækket med karamel. Tilsæt havregryn og rør godt godt, til alle havregrynene er begyndt at brune i karamellen.

Hæld ud på et stykke bagepapir og lad det køle. Derefter kan du smuldre det lidt, så det bliver så fint eller groft som du har lyst til.

 

Drys på lækker koldskål eller på yoghurt. Velbekomme!