Anne au Chocolat's brownie med flødekaramel og hasselnødder

Lun chokoladekage med blød karamel

-Normalt foretrækker jeg altid at spise brownies, når de har været på køl natten over for at “sætte sig” helt rigtigt. I dette tilfælde, hvor brownien byder på de lækreste flødekarameller fra Karamel Kompagniet, er den dog fabelagtig uden sidestykke i lun tilstand, hvor karamellerne stadig er dejligt bløde og næsten flydende.

 

Drysset med sprøde aromastiske flager af hasselnødder er denne brownie med karamel også et genialt match til en kugle vaniljeis. Kombinationen af lun brownie og iskold is vil nok få de flestes smagsløg til at slå flik flak af glæde 

 

-Anne au Chocolat

Det skal du bruge til 10 - 12 personer:

 

200 g smør
200 g god mørk chokolade
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
125 g mel
200 g Klassisk Fløde karameller fra Karamel Kompagniet
50 g hasselnøddeflager

Sådan gør du:

 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af.

Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring.

Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Tryk karamellerne ned i dejen og drys med hasselnøddeflager. Bag den i ca. 30 minutter. Køl en smule af inden servering.