Historien om Karamel Kompagniet
Mød vores grundlægger
Alt, hvad der kommer fra Karamel Kompagniet, er rørt med hjertet og er en hyldest til det gode håndværk. Alt er gjort med ansvar og respekt for den natur, som skal gå i arv til de næste generationer.

Bornholmske gourmetkarameller siden 2004 – efter engelsk familieopskrift fra 1894

Når munden lukker sig om en himmelsk smag, gør øjnene tit det samme.
Et kort øjeblik er man lige her. Lige nu. Verden går videre, men tit sker det, at man ret hurtigt søger tilbage – og hånden rækker ud efter en ny karamel!

Karamel Kompagniet er historien om et arvestykke fra 1894. En slidt kogebog, repareret med tape og med små håndskrevne noter. Det er historien om sansernes hukommelse, især når det gælder dufte.

Det er min historie. Jeg er stifteren af Karamel Kompagniet. Bygget på mormors kogebog fra 1894 med opskriften på karameller.

Det er barndomsmindernes søde duft af karamelliseret sukker, smør og fløde, når mormor selv stod i køkkenet hjemme i England, og da jeg som lille Anna så til. Det er den kærlighed mormor rørte ned i kobbergryden, så karamellerne blev bløde uden at miste bid.

Meningen med det hele er stadig som fra begyndelsen. Karamel Kompagniet er sat i verden for at skabe nærvær gennem smagsoplevelser. Hver eneste karamel skal være forbundet med forventningens glæde, som når man pakker en gave op. Hver eneste karamel skal fylde så meget i munden, at det kan smages, at man har gjort sig umage. At der er lagt liv og sjæl i hver eneste lille bid.

Alt hvad der kommer fra Karamel Kompagniet er rørt med hjertet og er en hyldest til det gode håndværk. Alt er gjort med ansvar og respekt for den natur, som skal gå i arv til de næste generationer. Det er en glæde og en værdi som dagligt sendes videre ud i verden fra Bornholm.

Med kærlighed fra

Anna

I billedet her under ses min mormor, som bliver holdt af min tipoldefar. Han var slagter i England og kørte rundt til kunder med varer.