Ingredienser
1 l lækker vaniljeis
2 dl piskefløde
4 tsk. god vaniljesukker
eller 1 stang vanilje
–
20 karameller
85 g piskefløde
Verdens nemmeste softice
Skær isen i tern og kom den op i
røreskålen. Sæt k-spaden på røremaskinen.
Pisk på jævn hastighed til isen bliver
en fast masse. Tilsæt derefter vanilje
og piskefløde og pisk ved højt tempo
i 1 minut.
Isen får en lækker cremet konsistens
som du kan sprøjte op i vaffel eller
bæger, og servere med en lækker
karamelsauce og lidt friske bær eller
syltede rabarber.
Karamelsauce med saltkarameller
Lun fløden i en gryde og kom
karamellerne i.
Lad karamellerne smelte under
omrøring til det danner en lækker
cremet karamelsauce.
Opbevar den i en sprøjtepose ved
stuetemperatur i 2-3 dage eller i
køleskabet i 10-14 dage. Hvis du
opbevarer den i køleskabet, så kan
du med fordel tage den ud 1 time
før du skal bruge den, så bliver den
mere blød og lækker.
Karamelsaucen fungerer perfekt til
hjemmelavet softice.